Rakouská vína

Rakouská vína se řadí mezi nejlepší vína z celé Evropy. Mají velice dlouhou tradici, pěstování vína je již po dlouhá staletí součástí rakouské tradice a kultury. K výjimečnosti rakouských vín přispívá i geografická poloha ( podnebí, půda ). Díky chladnějšímu podnebí mají hodně společného s víny z jižní Moravy, s kterými jsou spjata i historicky. Rakousko má velmi přísný vinařský zákon, který například nepovoluje doslazování či zvyšování koncentrace přívlastkových vín. Rakouští vinaři používají k výrobě vín nejmodernější technologie a postupy. Převládají bílá vína, která tvoří až 70% veškeré produkce. Rakouská vína sklízí úspěchy u odborníků i milovníků vín po celém světě.

G 130

Gabriel

Vinařství Gabriel – velmi staré vinařství, založené již v roce 1655 p. Stefanem Gabrielem. Od té doby se zde vinařské umění dědí z otce na syna až dodnes. Vinařská oblast Burgenland. Vinařství sídlí v historické části města Rust. Menší vinice 12 ha (větší mají okolo 60 ha). Specialisté na sladké víno.
Roční produkce je 40 000 l. Jeden z nejlepších malých vinařů v Rakousku (v listopadu 2012 návštěva rakouského spolkového prezidenta Heinze Fischera a českého prezidenta Václava Klause s manželkami, viz foto). Rok 2013 byl mimořádně dobrým rokem, díky horkému a suchému létu s teplotami až 40 stupňů se vínu velmi dařilo, koncem srpna prišly deště které přinesly optimální závlahu; díky správnému mixu slunce a dešte dozrály hrozny mimořádné kvality.

sklep

Ke každým zakoupeným 10 lahvím dostanete jednu lahev zdarma !

FURMINT MUSKATELLER
FURMINT – MUSKATELLER
2017 (polosladké) - 279 Kč

ATRAKTIVNÍ MUŠKÁTOVÁ VŮNĚ (BUKET), JEMNĚ VÁŠNIVÉ OVOCNÉ AROMA,VELMI VYVÁŽENÉ SE ZAJÍMAVOU OVOCNOU PŘÍCHUTÍ, BOHATĚ VYTŘÍBENÉ Plné vyzrálé, pozdě sklízené hrozny Muskateller a Furmint tvoří každým rokem základ expresivního a typického „vína ​​z pozdní sklizně“. Kategorie „pozdní sběr“ je svěží, ovocné víno s nižší harmonickou hladinou zbytkového cukru. Muskateller je typická a tradiční odrůda muškátu v Rakousku. Tento typ hroznu představuje velmi starou domácí odrůdu. Z vápenité půdy s původními horninami a křemennými písky získává víno výrazný a typický charakter a rafinovanou sladkost.Přírodní sladkost dává vínu nádhernou rovnováhu a harmonii. 45g zbytkového cukru, lehké letní víno, vůně muškátu v kombinaci s exotickým ovocem

GRAUER BURGUNDER
GRAUER BURGUNDER
2015 (sladké) - 329 Kč

OVOCNÉ AROMA POZDNÍHO PODZIMU, KARAMEL, BUKET SUŠENÉHO OVOCE, BOHATĚ VYTŘÍBENÉ Šarmantní „pozdní sběr“od Pinot Gris s krémovou vůní a plnou svěžestí. Chuť hroznů ovlivňuje ušlechtilá plíseň „Botrytis cinerea“. Hrozny se sbírají v pozdním podzimu, několik týdnů po konci hlavní sklizně. Přírodní zbytkový cukr dává vínu nádhernou rovnováhu a harmonii. 100g zbytkového cukru, vůně akátového medu a zralých citrusů, něžně sladké víno s velmi decentní kyselinkou.

dvojice
RED FRED
2016 (polosladké) - 279 Kč

AROMA OSTRUŽIN A LESNÍHO OVOCE, SAMETOVÉ TANINY, NÁDHERNÁ OVOCNÁ PŘÍCHUŤ, HARMONICKÁ SVŮDNÁ SLADKOST. Plná vyzrálost hroznů a nízký hektarový výnos vytváří jemnou, harmonickou a plnou kupáž (cuvée) z odrůd Frankovka a Zweigelt, dvou nejdůležitějších odrůd v našem regionu. Kořeněná a ovocná vůně třešní a ostružin s příjemnou sladkostí. Dozrávání vína v tradičních velkých dubových sudech po dobu jednoho roku. 20g zbytkového cukru, Cuvée Frankovky a Zweigeltrebe, rok v barikových sudech

ROSE CHAMPION
ROSÉ CHAMPION
2016 (sladké) - 310 Kč

SLADKÉ RŮŽOVÉ VÍNO, CHUŤ LESNÍHO OVOCE A AKÁTOVÉHO MEDU. 80g zbytkového cukru, Cuveé Cabernet Sauvignon a Merlot

SAUVIGNON BLANC
SAUVIGNON BLANC
2018 (suché) - 289 Kč

světle slámová barva, komplexní vůně připomínající bezový květ. Jemná ovocná chuť po rybízu a angreštu, svěží a pikantní; s čistým, osvěžujícím závěrem připomínajícím vůni trávy. Výborná příloha k předkrmům a lehkým hlavním chodům, či jen servírované samotné mezi nimi. 5g zbytkového

CABERNET MERLOT
CABERNET – MERLOT
2016 (suché) - 330 Kč

„typické Bordeaux“ s kořeny v regionu Burgenland tvoří ze 70% Cabernet Sauvignon a ze 30% Merlot. Tmavě rubínový, elegantní buket s vůní zralé ostružiny a rybízu, doprovázené jemnou dřevitou vůní. Na patře působí silně a plně, se sytými tříslovinami. 18 měsíců v barikových sudech, 2 g zbytkového cukru